Fii Erou Lucid In Septembrie

Fii un Erou Lucid și stai 30 de zile fără alcool în luna Septembrie – spune NU băuturii și DA pentru a strânge bani pentru copiii care trăiesc cu cancer.

Și, la fel ca și prietenul de încredere al fiecărui erou, Asociația Viață Copiilor va fi cu voi în fiecare pas să vă ajutăm de-a lungul călătoriei tale LUCIDE.

Prin aceptarea provocării faci ceva uimitor pentru durerile copiilor bolnavi de cancer. Toți banii stranși de cei care vor sta LUCIZI luna Septembrie vor ajuta Asociația Viață Copiilor să sprijine și mai mulți copii care se luptă cu cancerul.

Vă mulțumim că  participat la ErouLucid, ridicând un pahar (de apă) și stând cu mândrie alături de oamenii care se confruntă cu cancer.

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă nu bei deloc alcool timp de-o lună.

În 2013, 14 editori ai revistei New Scientist n-au băut alcool timp de o lună și apoi și-au făcut analizele. La finalul lunii, s-a dovedit că aveau cu 15 procente mai puțină grăsime în ficat – iar grăsimea distruge stomacul – și cu 16 procente mai puțină glucoză în sânge. În plus, echipa a slăbit șase kilograme fără să-și schimbe dieta.

Toate astea sunt niște încurajări grozave pentru decizia de a renunța la băut o vreme, dar, în mod deloc surprinzător, editorii au raportat și că viețile lor sociale au avut de suferit din cauza experimentului.Pe lângă faptul că toată lumea vrea să te vadă cum dai greș, se pare că până și propriul corp vrea să te reapuci de băut. Psihologul Bart Vemer mi-a zis că atunci când corpul tău e obișnuit să bei bere la ora 5 după-amiaza, creierul se va pregăti pentru berea aia de la ora 4 și îți va pregăti corpul pentru procesarea alcoolului. „Ficatul intră într-o altă stare, iar partea din creier care se ocupă de consumul de alcool se activează. Acestea impulsuri sunt chimice, în primă fază – corpul reacționează într-un anumit fel și lansează sentimente și gânduri. Când renunți la băut, aceste nevoi nu dispar. O să fii morocănos și obosit – sau o să-ți direcționezi activitatea respectivă în altceva nociv. Aceste simptome vor slăbi după o vreme, când corpul începe să realizeze că nu va primi nimic de băut.”

Dar poți să-i oferi ceva corpului tău ca să nu se mai plângă – odihnă. „După trei săptămâni de nebăut, calitatea somnului se îmbunătățește, de obicei, semnificativ”, mi-a zis van Bakkum. „Oamenii care beau câteva beri înainte de culcare tind să adoarmă mai ușor, dar nu dorm profund. Corpul nu se odihnește atât de bine pe alcool.” 

În general, starea mintală se îmbunătățește după o lună de abstinență – o să te simți mai sănătos și mai concentrat, iar memoria se va întări. Dar atât van Bakkum, cât și Vemer, au zis că depinde ce fel de băutor ești – dacă bei ca să uiți, o să fii nevoit să te confrunți cu problemele care te supără. Iar asta nu-ți va îmbunătăți starea mentală, ci doar pe cea fizică.