Fii Erou Lucid In Octombrie

FiErouLucid si stai fara alcool in luna lui Brumarel

Fii un Erou Lucid și stai 30 de zile fără alcool în luna Octombrie! Spune NU băuturii și DA pentru a strânge fonduri pentru copiii care trăiesc cu cancer. Și, la fel ca și prietenul de încredere al fiecărui erou, Asociația Viață Copiilor va fi cu voi în fiecare pas să vă ajutăm de-a lungul călătoriei tale LUCIDE.

Cum functioneaza totul?

Inregistreaza-te

Stai lucid

Prin acceptarea provocării, faci ceva uimitor pentru copiii bolnavi de cancer din Romania. Toți banii strânși de cei care vor sta LUCIZI în luna lui Brumărel, vor ajuta Asociația Viață Copiilor să sprijine mai mulți copii care se luptă cu cancerul.

Vă mulțumim că participati la provocarea #FiErouLucid, ridicând un pahar de Santal 100% NFC(not from concentrate) și stând cu mândrie alături de copiii care se confruntă cu cancer.

Recomandăm SANTAL 100% NFC pentru a te ajuta sa treci
peste provocarea "#FiErouLucid"

Suntem încântați să avem la bord SANTAL ca partener principal pentru #FiErouLucid pentru prima dată..

  Pentru a-i ajuta pe Eroii Lucizi să-și îndeplinească provocarea puternică, echipa de la Asociația Viață Copiilor vă recomandă cocktail-uri fara alcool, din gama larga de sucuri dar si infuzii din ierburi, bitters sau chiar alimente fermentate, pentru un mocktail sănătos. Dacă aceptati provocarea FiErouLucid și căutați o răcoritoare delicioasă cu o notă de scânteie, incercati:

 1. Ginger LOVE   – 

  • 70 ml suc de portocale
  • 40 ml suc de capsune si pepene rosu
  • 40 ml suc de coacaze negre
  • 10 ml suc proaspat de lamaie
  • 20 gr ghimbir proaspat
  • Gheata

  Mod de preparare:

    Amestecati ingredientele mai sus mentionate impreuna cu gheata in blender, orneaza cu decorul preferat dupa care serveste imediat.  Da-ne tag pe Instagram si noi vom spune ce bei si ca esti aproape de copii cu probleme de sanatate.

Santal #fieroulucid asociatia viata copiilor octombrie

Ce se întâmplă cu corpul tău
dacă nu bei deloc alcool timp de-o lună..

În 2013, 14 editori ai revistei New Scientist n-au băut alcool timp de o lună și apoi și-au făcut analizele. La finalul lunii, s-a dovedit că aveau cu 15 procente mai puțină grăsime în ficat – iar grăsimea distruge stomacul – și cu 16 procente mai puțină glucoză în sânge. În plus, echipa a slăbit șase kilograme fără să-și schimbe dieta.

Erou lucid in septembrie
Asociatia Viata copiilor Santal erou lucid

Toate astea sunt niște încurajări grozave pentru decizia de a renunța la băut o vreme, dar, în mod deloc surprinzător, editorii au raportat și că viețile lor sociale au avut de suferit din cauza experimentului.

Pe lângă faptul că toată lumea vrea să te vadă cum dai greș, se pare că până și propriul corp vrea să te reapuci de băut. Psihologul Bart Vemer mi-a zis că atunci când corpul tău e obișnuit să bei bere la ora 5 după-amiaza, creierul se va pregăti pentru berea aia de la ora 4 și îți va pregăti corpul pentru procesarea alcoolului. „Ficatul intră într-o altă stare, iar partea din creier care se ocupă de consumul de alcool se activează. Acestea impulsuri sunt chimice, în primă fază – corpul reacționează într-un anumit fel și lansează sentimente și gânduri. Când renunți la băut, aceste nevoi nu dispar. 

 • O să fii morocănos și obosit – sau o să-ți direcționezi activitatea respectivă în altceva nociv. Aceste simptome vor trece după o vreme, când corpul începe să realizeze că nu va primi nimic de băut.”
 • Dar poți să-i oferi ceva corpului tău ca să nu se mai plângă mai exact ODIHNĂ. „După trei săptămâni de a FiErouLucid, calitatea somnului se îmbunătățește, de obicei, semnificativ”, mi-a zis van Bakkum. „Oamenii care beau câteva beri înainte de culcare tind să adoarmă mai ușor, dar nu dorm profund. Corpul nu se odihnește atât de bine cu alcool.” 
 • În general, starea mintală se îmbunătățește după o lună de abstinență – o să te simți mai sănătos și mai concentrat, iar memoria se va întări. Dar atât van Bakkum, cât și Vemer, au zis că depinde ce fel de băutor ești – dacă bei ca să uiți, o să fii nevoit să te confrunți cu problemele care te supără. Iar asta nu-ți va îmbunătăți starea mentală, ci doar pe cea fizică.

 Toți copiii care trăiesc cu cancer merită sprijin. Asociația Viață Copiilor poate fi acolo chiar și pentru mai multi copii din momentul diagnosticării cancerului. Mulțumim ție, le putem oferii sprijinul medicamentos natural esential lor, sprijin social și emoțional!

Mocktail-urile sunt băuturi extrem de subestimate.

Folosind ingrediente precum fructe, îndulcitori naturali, ierburi, bitters sau chiar alimente fermentate, puteți amesteca sau infuza un mocktail sănătos, care este atât de delicios, că nu vei simti lipsa alcoolului.

Un Brumărel sănătos vă dorim 🙂